torsdag 10 januari 2013

Glenn Beck om Piers Morgan vs Alex Jones

Glenn Beck resonerar här på sin show om sammandrabbningen mellan Piers Morgan och Alex Jones. Beck och hans samtalspartners konstaterar mycket sunt att Piers Morgan är en engelsman som inte förstår USA, och Alex Jones en paranoid tokstolle som inte representerar USA - två tokstollar i samma studio, således. Glenn Beck förklarar också hur liberal vänstermedia ofta gör, när de plockar fram de knäppaste sakerna och sedan tillskriver detta personer som te x honom själv eller använder personer som Alex Jones för att måla en nidbild av den konservativa rörelsen - ett mycket bra resonemang, som även svenska observatörer bör ta till sig då svenska journalister länge haft i princip den strategin i sina beskrivningar av amerikansk konservatism:Detta lilla klipp visar på bredden i den amerikanska debatten gällande svåra och även kontroversiella ämnen. En bredd med infallsvinklar från otaliga håll, som visar på en verkligt deliberativ demokrati. Det svenska debattklimatet är betydligt mer likriktande och betydligt mindre öppet än det amerikanska.

Se även tidigare inlägg:

Vita Huset ger svar om Piers Morgan 20130110

Piers Morgan vs Alex Jones om vapen och deportering 20130108

4 kommentarer:

Anonym sa...

Glenn Beck är en tokstolle av sällan skådat slag.

Anonym sa...

Och vad säger du om dig själv då?

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=JegKCAO6N7I

http://www.youtube.com/watch?v=bscp0ou3o40

http://www.youtube.com/watch?v=hBotKoEWTBY

Räcker det?

Ronie Berggren sa...

Själv gillar jag Glenn Beck, även om jag inte har hängt med så värst mycket i hans karriär sedan han lämnade Fox News.

Glenn Beck är en av de konservativa röster som är vettigare än han verkar - vilket inte kan sägas om Alex Jones.

Glenn Beck har även mognat i sitt sätt att resonera, och framstår numera betydligt mindre bombastisk och agiatorisk än när han lekte med sin blackboard-tavla på sin Fox-shower.

Poängen med detta klipp var dock främst att lyfta fram hans utmärkta beskrivning av såväl Piers Morgan som Alex Jones. Morgan förstår inte USA, och Alex Jones med sin paranoia, representerar inte USA. Och Alex Jones har heller inte patent på att tror på och försvara den amerikanska konstitutionen - det gör hela den konservativa rörelsen, utan att fördenskull tro på de paranoida fiender till denna konstitution som Alex Jones målar upp bakom varje hörn.