måndag 7 januari 2013

Rand Paul besöker Israel

Den libertarianske te-party-senatorn Rand Paul - son till den libertan-republikanske ikonen Ron Paul - är nu på sitt första besök någonsin i Israel, dit han kom igår i sällskap med en grupp på 50 evangelikala kristna, och resan sponsras också av American Family Association.

Paul är en av fyra republikaner som just har valts in i SenatensForeign Relations Committee. Rand Paul motsätter sig dock amerikanskt bistånd - inklusive det amerikanska stödet till Israels militär. I Israel förklarade han dock att USA alltid skulle vara Israels vän, men också varför USA inte kunde fortsätta med sitt generösa givande:

"it will be harder and harder to be a friend if we are out of money."


Han förklarade dock att de första nedskärningarna i USA:s utrikespolitiska givande skulle vara att dra ner inte på Israel, utan på stödet till de nationer som är Israels fiender.

Rand Paul kommer idag att träffa såväl Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och president Shimon Peres. Imorgon kommer han också att träffa Jordaniens kung Abdullah och palestiniernas ledare Mahmoud Abbas.

Resan kan vara en viktig del i att bygga plattformen inför en eventuellt presidentkandidatur för Rand Paul 2016. I dagarna har dock media främst rapporterat om att hans 19-årige son William arresterats för att som minderårig ha förtärt alkohol och uppträtt störande efter en flygresa.

Källor: Jerusalem Post, JTA, Business Insider

Se även tidigare inlägg:

Rand Paul om budgetstupet: skattesänkningar behövs 20121128

Inga kommentarer: