onsdag 3 december 2014

Begravda Atari-spel i New Mexico grävs upp och auktioneras ut

När jag var barn upp på 1980-talet hade jag en Commondore 64 - min jämnåriga bästa kompis som gjorde musik hade en Atari pg a att den (om jag minns saken rätt) hade bättre musikprogram. Jag minns inte riktigt vilken modell han hade, men såväl Atari som C64 blev snabbt utdaterade av Amigan ifråga om speldatorer - och sen tog TV-spelen i princip helt över till dess att PC-datorernas 86-modeller försvann och det gick att börja spela smått även på persondatorer.

Atari 2600 gjorde 1983 också en spelversion av Steven Spielbergs kultfilm "E.T" - spelet skulle dock snabbt få status som världen sämsta spel. Här recenseras det av Angry Video Game Nerd:



Spelet såldes så dåligt att det ryktades om att Atari grävde ner hela sitt spellager någonstans i New Mexico. Sant eller falskt? Nu har man låtit gräva upp området och hittat mängder av spel. Här ett inslag om saken av The Gaming Historian som diskuterar vad som egentligen hände:



Och här ett inslag på CNN från i våras där E.T-spelets skapare Howard Scott Warshaw intervjuas och planerna på en utgrävning diskuteras:



Och här NBC om uppgrävningen:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Och här ett inslag på Fox News från 2012 när Atari fyllde 40:



UPPDATERING:

Noteras kan också att Playstation idag firar 20 års jubileum.

UPPDATERING: 20141215: Här rapporterar NBC också om TV-spelspionjären Ralph Baers bortgång:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Källor: Fox News, Fox News, Fox News, CNN

Se även tidigare inlägg:

Podd 34: Piratpartiet, Aktiv Demokrati och Internet i en politisk värld 20140311

Inga kommentarer: