tisdag 23 december 2014

Stor debatt efter polismorden i New York

Polismorden i New York är de första polismord i staden sedan 1988. Och en stor debatt har nu börjat om vem som bär skulden: De som demonstrerar mot polisvåld och själva ropar slagord om döda poliser? New Yorks borgmästare Bill DeBlasio som själv tycks ha spätt på det allmänna polisföraktet genom att förklara att han brukar säga till sin son att vara försiktig ifråga om poliser? Eller president Obama som så fort sådana här saker sker moraliserar och förklarar att poliser/USA etc, måste börja bete sig bättre och mer i enlighet med sina egna värderingar?

Frågorna är många. Borgmästare Bill DeBlasio - som själv fått stor kritik från poliskåren för att inte ha stått upp för dem, och menade indirekt att han spätt på stämningen som ledde fram till polismorden - höll igår en presskonferens där han manade anti-polisdemonstranterna att avblåsa demonstrationerna tills efter begravningarna av de mördade poliserna, något de emellertid valt att inte göra. Här ett inslag från den presskonferens Bill DeBlasio höll:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyHär också ett inslag på Fox News där fd FBI-agent Bill Daley kommenterar händelseutvecklingen:I alla tragedier finns dock ljustpunkter. Eric Garners dotter (dottern till mannen som alltså kvävdes till döds av polismän i New York) ger här sitt stöd till de mördade polisfamiljerna, och säger att hennes familj inte är emot poliser:


More ABC News Videos | ABC World News

Källor: Time, Washington Post, Time, Fox News, Reuters, Washington Post, Fox News

Se även tidigare inlägg:

Rudy Giuliani om Bill DeBlasio och polismorden i New York 20141222

Inga kommentarer: