Kontakt

För kontakt, maila:

Ronie Berggren

8 kommentarer:

K.jonsson sa...

Hej
Har nyss hittat er sida. Märker hur lite jag vet om USA. Jag är, som många andra, offer för anti-USA-ismen. Grundad i den naiva 68-tiden och dess vänstervurm.
Om jag vill lära mig något om USA och dess politiska liv, vad skulle du rekommendera? Antar att jag behöver vridas bort från den i svenska medier genomgående vänsteranknutna "indoktrineringen"

Således, förslag!

Bästa hälsningar
Kristian J

Anonym sa...

Tror aldrig jag sett så mkt MSM-fejknyheter (anti-Trump) som nu. Bra strömmar in tre fyra artiklar varje dag i varje blaska. Bilderna från Trumps installationsceremoni som jämför en bild där folk inte hunnit komma på plats med Obamas överfyllda installation slår ändå något sorts rekord. För bilden motbevisades direkt av andra bilder och även röliga helikopterbilder.

Hur kan svenska journalister leva med sig själva när de fejkar nyheter på det här sättet, de har åtmonstone sett direktfeeden som även den visar översiktbilder som direkt motbevisar den där tidigt tagna CNN bilden där det är halvtomt. Och varför rättar inte media när de gjort fel?

Det Sean Spicer sa i sin första presskonferens var “This was the largest audience ever to witness an inauguration, period, both in person and around the globe” . Att Trump hade störst public totalt sett “both in person and around the globe” är det vad jag vet ingen som lyckats visa fakta på något annat. CNN kom med sina sjunkande TV siffror och glömde hela internet i sin fejkade jämförelse med Reagan.

Ni kommer få mycket att göra, grattis, och fortsätt.

Christian Christensen sa...

Det som är skrämmande i det här är att man dömmer en politiker baserat på hans valtal.
Man skiljer inte på peron och politik.

Samma sak med Obama. Han hyllandes och fick tom med Nobels Fredspris enbart på hans valtal.
Sen vad Obama egentligen gjorde med USA och USAs utrikespolitik är helt irrellevant för pressen att rapportera - i sammanhanget..Skulle man skriva ner listan på vad Obama har gjort med vår värd, skulle den allmänna förutfattade uppfattningarna tro att det är Trumps politik

Media är det ruttna liket i det här sammanhanget, och media har lyckats med sin indoktronering av att hetsa människor till smala, aggresiva perspktiv.


Jag är också därmed alltid i sammanhanget nödgad att understruyka jag INTE är Trump anhängare, tvärtom jag röstar rött och tror inte att hans politk kommer förbättra situationen för som fattiga i USA - men jag är, av det klimat vi har i media nödgad att alltid behöva understyka det här, för att inte bli dömd som en Trump anhängare.

Eftersom att Media har lärt människor hur man ska tolka text, rubriker, och löpsedlar - dvs med första bästa-värsta tolkningsmöjlighet.

Obama var älskad som person på tidigt stadium, och kunde därmed genomdriva hur ruttna politika saker som hellst - okritiskt

Trump är på samma sätt värderad pågrund av hans personlighet, och är dömd på förhand att bli avrättad oavsett vad han gör.

Finns hur många exempel som hellst det på det här, och Trump är blev inkapsald i medias låda benämnd svarta får.

Media idag har en sorts spelregler för allmängilitada artiklar, kultur och vetenskap
En annansorts spelregler för partipolitik
Och en tredje sorts spelregler för dom som hamnar i lådan "svarta får"

Den gråa neutrala rapporteringen, som har konsensusneutral agenda är frånvarande i sammanhanget i dom stora 4.

Betänk hur media hetsat upp människor i rädslor och aggresivitet.
Det sker om och om igen och metoden fungerar, även den här gången


Anonym sa...

Hej Ronie!

Idag på bussen såg jag ett nyhetsinslag (de har en bildskärm som visar nyheter och reklam) om Trumps nya inreseförbud. Nyhetsinslaget visade protesterna mot Trump och hans inreseförbud. Texten under bilderna informerade om att en federal domstol hade upphävt förbudet som liksom tidigare förslag stred mot grundlagen.
Jag undrar om detta gäller. Strider inreseförbuden mot konstitutionen (grundlagen)??
/Med vänlig hälsning Joakim

MagnusH sa...

I programmet "how the west was won" sades att det enda Romarriket bidragit med var cement och kristendom. Daa har ni glömt juridiken, kunskapen att använda cementen till att bygga stora valv och kupoler. Matematikern Heron, 10 AD - 70 AD, var verksam i Alexandria, som var en del av romarriket. Han uppfann aangmaskinen (den fick dock ingen praktisk betydelse eftersom man hade saa mycket slavarbetskraft), automat, taxameter m m. Filosofer fanns ocksaa under första och andra aarhundradet A D. Men framförallt juridiken är ett viktigt arv fraan Rom.

Krille sa...

Hittade nyligen podden och har med stor behållning lyssnat igenom något dussin gamla poddar.
Skickade naturligtvis in ett litet bidrag också.
Keep up the good work.

Har ni gjort någon temapodd på Black Lives Matter rörelsen och den eventuella giltigheten i deras påståenden?
Det verkar helt omöjligt att hitta någorlunda neutral rapportering om BLMs agenda och ideologi i Sverige. Antingen är det svensk medias helt okritiska och innehållslösa beskrivning av BLM som snälla ”aktivister” eller de mer extrema ”högersiterna” likaledes vinklade beskrivning av dem som näst intill terrorister. Båda har naturligtvis fullständigt fel.

Anonym sa...

Hej!

Jag önskar ett eller flera avsnitt med en eller flera sammanfattningar om allt gott som Republikanerna och Donald Trump gjort under sin tid vid makten. (Kanske även ett som jämför Obama och Demokraternas tid vid makten)

Jag upplever att jag endast får till mig stora mängder av en sida av myntet från myndigheter, media, kollegor osv. Önskar få fakta om alla de positiva sakerna för en gångs skull. Som man då kan dela med sig av till mångas trångsynta bild.

Tack på förhand.

Anonym sa...

Biden har inte en chans att klara Trump, kanske inte är senil men halvförvirrad. Så vad är planen, måste vara att Biden lämnar sina delegater till Hillary eller Michelle senare. Håll koll på dessa gör nu.