måndag 28 mars 2011

Joe Bidens män låste in journalist i garderob

Att Joe Biden är Obama-admininstrationens mer komiska karaktär är redan välbekant. Likaså att han inte är på långa vägar lika kompetent som sin företrädare. Häromdagen hade Biden en insamlingsmiddag för Floridas senator Bill Nelson.

Tillställningen hölls i den pro-demokratiske miljardären Alan Ginsbergs gigantiska hem i Orlando. The Orlando Sentinel skickade sin långtida reporter Scott Powers för att rapportera från eventet. När han anlände beslöt dock Bidens personal att han inte skulle tillåtas få mingla bland de 150 gäster som betalat över 500 dollar för att få träffa vice-presidenten, så de låste in honom i en garderob. Och en av Bidens män stod även vakt utanför för att se till att reportern inte rymde. Efter en timme eskorterades han ut för att få lyssna till Bidens tal, sen låstes han in igen i en kvart när Biden var på väg därifrån.

Till en början tonades händelsen ned av The Sentinel, men i takt med att det började komma ut vad som inträffat reagerade alltfler och idag kommer journalisten att intervjuas om hela incidenten på ABC News.

En av deltagarna på eventet skrev i torsdags till The Orlando Sentinel:

“I was in attendance at the Fundraiser and enjoyed a nice lunch. If I had known there was a reporter stuffed in the closet, I would have been compelled to stand up and demand answers. I would also like to know if this is actually legal to treat people like caged animals. I’m disgusted by these actions.”


Bidens team bad senare om ursäkt, och vice-presidentens taleskvinna Elizabeth Alexander, skrev i onsdags:

"Scott - You have our sincere apologies for the lack of a better hold room today,"


Om det här hade hänt under Dick Cheney, så hade inte bara ABC News skrivit om saken - det skulle blivit stora rubriker även här i Sverige.

Källor: Pajamasmedia, Drudge Report, Orlando Sentinel, ABC News

Se även tidigare inlägg:

Joe Biden i Finland 20110309

Inga kommentarer: