söndag 13 mars 2011

Bill Clinton och George W. Bush talar tillsammans

Tidigare presidenter Bill Clinton och George W. Bush deltog tillsammans på avslutningen av affärskonferensen CERAWeek 2011 i Houston, Texas som höll sin 30-års-konferens. De två presidenterna deltog i ett panelsamtal som leddes av IHS CERA:s ordförande Daniel Yergin - där frågor också ställdes av publiken.

Till stor utsträckning talade presidenterna om mellanöstern och om olika anekdoter från sina långa karriärer. Clinton förklarade bland annat att han stödde en flygförbud-zon i Libyen. På slutet kom de också in på energipolitik. Bush kritiserade besluten om stopp för oljeborrning och förseningar i borrtillstånd efter oljekatastrofen i Louisiana förra året. Något många visste var hans syn på saken. Vad som däremot förvånade somliga var att Bill Clinton höll med, och kommenterade Bushs uttalande och sa:

“You’d be surprised to know that I agree with all that,”



Clinton sa att det var “ridiculous delays in permitting when our economy doesn’t need it,” och de två presidenterna var överlag överens om att djuphavsborrning måste komma igång igen. De ansåg också att inhemsk gas skulle utvinnas och Clinton förklarade att det hade gjorts under säkra former i hans hemstat Arkansas i flera års tid.

Clinton var mer försiktig gällande kärnkraft och sa att det tog lång tid att utveckla och kostade massvis. Men han prisade Bushs satsning på vindkraft i Texas under sin tid som guvernör.

Bensinpriser har än en gång blivit ett hett samtalsämne i USA. I fredags sköt Obama ifrån sig anklagelsen om att hans politik bidragit till höjda bensinpriser och sa att priserna berodde på oroligheterna på världsmarknaden.

Källa: Politico

Se även tidigare inlägg:

George W. Bush och Robert Gates på scout-event i Dallas 20110306

Inga kommentarer: