torsdag 19 januari 2012

Gingrich inte perfekt - men Jesus ställer trots allt inte upp

I samband med sitt endorsement av Newt Gingrich förklarade Rick Perry för några timmar sedan att Gingrich inte var perfekt, men att ingen är detta. Ett sant påstående men en fråga likväl aktuell för Gingrich del i samband med att hans ex-hustru Marianne gått ut i en intervju för att påpeka Gingrichs många brister - bland annat att han under 1990-talet innan deras skilsmässa föreslog ett öppet äktenskap när han hade en affär med sin nuvarande hustru Callista.

Den republikanske kongressmannen Trent Franks från Arizona, som stöder Gingrich, kommenterade dock att någon perfekt kandidat inte fanns, och att -den perfekte kandidaten, dvs Jesus - inte ställer upp:

“All of us have baggage, but Jesus is not on the ballot. Maybe it would be great if he were, but the point is we have to, in this case, pick the person who can best lead this country into the place that the Founding Fathers dreamed it could be,”


Här är klippet (2;05 in):



Frågan om Jesus har varit uppe många gånger tidigare. I New Hampshire kommenterade Rick Santorum ett uttalande från Romney om att det handlade om att välja en ekonomisk kandidat, inte en Jesuskandidat, saken med att säga att det alltid behövdes en "Jesuskandidat" (30 sek in):



Källa: Hot Air

Se även tidigare inlägg:

Marianne Gingrich: maken ville ha ett öppet äktenskap 20120119

Inga kommentarer: