måndag 16 januari 2012

Jon Huntsman avslutar sin presidentkampanj

Jon Huntsman avslutade idag i ett tal formellt sin presidentkampanj. Huntsman förklarade att detta verkligen var "det viktigaste valet" i väljarnas liv, och manade kampanjerna att sluta attackera varandra och istället tala med det amerikanska folket om hur de konservativa idéerna kan skapa jobb. Därigenom bygger man förtroende hos det amerikanska folket och enar dem kring ett gemensamt mål. Obama har engagerat sig i klasskrig, förklarar Huntsman, och det har lämnat nationen splittrad.

Nu måste man återvinna såväl enhet som förtroende, och det handlar om hela nationens framtid. För att nationen ska enas måste först det republikanska partiet göra det. Hans egen kampanj drevs av temat "Country First" och han avslutar nu sin kampanj eftersom han anser att det nu är dags för partiet att ena sig bakom den som bäst kan besegra Barack Obama, vilket är Mitt Romney.

Här är talet som är ett väldigt bra sådant:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Huntsman endorsement av Romney var ett välkommet sådant - men det visar också hur primärvalspolitik verkligen kan vända. Här påminner CNN om alla gånger Huntsman under kampanjen faktiskt kritiserat Mitt Romney:



Se även tidigare inlägg:

Huntsman endorsas - men avslutar sin presidentkampanj 20120116

Inga kommentarer: