torsdag 12 juli 2012

Scott Walker om ObamaCares konsekvenser i Wisconsin

Wisconsins republikanske guvernör Scott Walker skriver här i Washington Post om hur ObamaCare kommer att påverka hans delstat.

Han inleder med att förklara att det nu råder en debatt om den federala regeringens roll i amerikanska medborgares liv, såväl debatten i den republikanska kongressen om att återkalla lagen. Men det finns också en annan aspekt man bör ta i akt - nämligen hur ObamaCare kommer att påverka delstaterna. Han beskriver sedan situationen i sin egen delstat.

I den budget han undertecknade för Wisconsin förra året, ökas anslagen till Medicaid (Stöd för handikappade, sjuka etc) till det högsta i delstatens historia. Det kunde man göra pg a det långsiktiga ekonomiska ansvar man faktiskt tagit (och som Walker varit så kritiserad för).

Det ansvar Wisconsin tagit har också lett till andra konsekvenser: 91% av Wisconsins medborgare har sjukförsäkring - och bara i 3 delstater är antalet högre. ObamaCare kommer dock att förstöra den situationen, och det enligt statistik från hans demokratiske företrädare.

100 000 kommer att förlora sina företagsfinansierade sjukförsäkringar. 59% av dem som köpt sjukförsäkring kommer att få se en 31% ökning av kostnaderna för denna. 150 000 beräknas sluta köpa försäkring på den privata marknaden och istället bli regerings-beroende. Mellan 2014-19 kommer ObamaCare kosta Wisconsin 1,12 miljarder dollar. Och 122 000 föräldrar, vårdare etc, med inkomster över 133% av den federala fattigdomsstandarden kommer att förlora sin rätt till Medicaid.

Det är dock bara en sida av myntet. Det man får tillbaka från ObamaCare är inte heller det nämnvärt mycket. 46% av dem som skulle få hjälp genom ObamaCare har redan egna försäkringar, således har Wisconsins medborgare spenderat miljontals dollar på ett program som inte ger dem tillbaka proportionerligt.

Vad ObamaCare således gör är att straffa Wisconsin för att de faktiskt på egen hand tagit ekonomiskt ansvar för sin egen situation. Han förklarar också slutligen att amerikaner inte kommer att få sjukförsäkring genom straffavgifter och tvång, utan genom att kostnaderna för försäkringar går ner - och det har ObamaCare inte åtgärdat - tvärtom kommer försäkringskostnaderna pg a ObamaCare att skjuta i höjden.

Källa: Washington Post

Se även tidigare inlägg:

Michelle Bachmann om Kongressens nej till ObamaCare 20120712

Inga kommentarer: