torsdag 19 juli 2012

Jämnt race: Romney 47% Obama 46%

En ny opinionsundersökning av CBS News och New York Times, visar att det är ett jämnt lopp mellan Romney och Obama - trots ihärdiga attacker från Obama-kampanjen över Romneys förehavanden vid Bain Capital (och tydligen heter storskurken i den uppkommande Batman-filmen också Bain, något inte gått politiska kommentatorer obemärkt förbi).

Romney leder över Obama med 47 mot 46%. 4% av väljarna har inte bestämt sig, och 1% säger att de inte tänker rösta.

I förhållande till de olika väljargrupperna leder Romney bland män med 8% medan Obama leder bland kvinnor med 5%. Men Romney har inte ett lika helhjärtat stöd från sina anhängare som Obama har från sida. En av tre Romney-anhängare säger att de stöder Romney pg a att de motsätter sig president Obama, medan bara 8% av dem som stöder Obama säger att det har något att göra med dennes motståndare.

Romney har således ett förtroende-gap med republikanska väljare han fortfarande måste arbeta på att överbygga. Och valet av vice-kandidat är förmodligen det viktigaste beslutet i den processen.

Källa: CBS News

Se även tidigare inlägg:

Romney: Obama är inte ett "monster" 20120718

3 kommentarer:

Ulf sa...

Personligen lägger jag mkt lite vikt vid en undersökning som överrepresenterar demokrater med 6 procentenheter inför höstens val.

Hotair hade tidigare en post om denna poll med en del matnyttig information om läget.

http://hotair.com/archives/2012/07/19/cbsnyt-poll-puts-romney-up-one-over-obama/

Jag tror att det kommer att ske mkt små förändringar i opinionen framgent och avgörande kommer att bli vilken sida som kommer att kunna entusiasmera sin bas mest...turn-out helt enkelt.

Gustav Lundblad sa...

Intressant i en mätning från Fox News: Obama leder 45-41, men när man hypotetiskt sätter Obama-Biden mot Romney-Rice blir det 46-46.

Själv hoppas jag på att han väljer Christie dock.

Johan sa...

Jag skulle vilja påstå att det är en rätt sund inställning, som väljare, att inte "helhjärtat" stödja sin kandidat. För att parafrasera Churchill så väljer man också den man uppfattar som den minst dåliga kandidaten (i det minst dåliga politiska systemet vi har).

Den nära på fanataiska support som många Obama-anhängare har är inte riktigt frisk. Se din tidgare post om skådisen Mark Hamill till exempel, som inte ens betraktar Romney som mänsklig. Helt "utspejsat" för att göra sig lite lustig över hans filmkarriär :)