fredag 27 juli 2012

Dyra sjukräkningar för offren i Aurora

Det finns otaliga tragiska exempel i USA på människors olyckliga öden pg a att de saknat sjukförsäkring. Biopubliken på Batman-filmen i Aurora, Colorado var inget undantag gällande bristande sjukvårdsförsäkringar.

NBC News har här ett inslag om hur skottskadorna kommer att kosta miljontals dollar och hur somliga av offren helt saknar, eller har alltför svaga sjukförsäkringar för att klara av detta. Det tycks dock finnas hopp pg a den stora uppmärksamheten bland allmänheten - och somliga sjukhus diskuterar även att inte ta betalt i somliga fall.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyAurora-offren är långtifrån de första och kommer heller inte att bli de sista att drabbas av de stora finansiella problem som slår hårt mot fattiga och dem utan sjukförsäkring i USA. Det finns många goda skäl att motsätta sig ObamaCare - däremot behöver USA helt uppenbart verka för ett bättre system, och republikanerna bör på såväl federal som delstatlig nivå arbeta för en fungerande alternativ reform utifrån sina egna ideologiska grunder.

Se även tidigare inlägg:

Colorado-mördarens anteckningsbok gav ledtrådar 20120726

Christian Bale besöker offren i Colorado 20120725

Inga kommentarer: