söndag 29 juli 2012

Chick-fil-A-motstånd mot gay-äktenskap väcker politisk kritik

Snabbmatskedjan Chick-fil-A:s chef Don Cathy, förklarade nyligen att han ansåg att äktenskap var något mellan en man och en kvinna, vilket han från olika håll fått stor kritik för. En kritik som sedan växt i proportioner och fått en mängd framstående borgmästare (bland annat Rahm Emanuel) att uttala sig om saken, och säga att Chick-fil-A inte står för Chicagos värderingar, och därför inte passar i hans stad.

Andra har dock kommit till Chick-fil-A:s försvar. Däribland Mike Huckabee, Tim Pawlenty, och predikantikonen Billy Graham - som också sagt att han önskar hörsamma Mike Huckabees uppmaning att gå till en Chick-fil-A- restaurang på onsdag den 1 augusti. Huruvida det sedan realiseras är en annan sak, då den nu mycket åldrade mannen har väldigt svårt att röra sig utanför sitt hem.

Här har Fox News ett inslag som sammanfattar kontroversen:Och här har Fox News ett inslag om huruvida Rahm Emanuel önskar hålla Chick-fil-A borta från Chicago pg a synen på gay-äktenskap:De diverse borgmästarnas markering mot Chick-Fil-A kan förstås också betraktas som ett angrepp mot religionsfriheten, något som fader Jonathan Morris här diskuterar på Fox News:Källor: USA Today, CNN

Inga kommentarer: