tisdag 24 juli 2012

Hårdare vapenlagar föga troligt och ingen prioritering för Obama

Vapen och abortfrågan är två frågor konservativa vunnit med råge de senaste 20 åren. Stöd för vapen, såväl motståndet mot aborter är idag betydligt starkare i USA än det var för 20 år sedan. När händelser som det i Colorado inträffar återuppstår dock alltid debatten om vapnens vara.

New Yorks borgmästare Michael Bloombergs vädjan om hårdare vapenlagar har dock inte hörsammats av Vita Huset, som förklarat att president Obama anser att vapenbrott ska bekämpas med de lagar som redan existerar.

The Hill skriver här om saken och citerar Vita Husets presstalesman Jay Carney, som sa:

“The president's view is that we can take steps to keep guns out of the hands of people who should not have them under existing law. And that's his focus right now,”


Här intervjuas också The Hills redaktör på Fox News om saken. Denne förklarar att Obama på sin valplattform 2008 förespråkade ett återinförande av förbudet mot militära handeldvapen för privat bruk - men att inget tyder på att något nytt förbud kommer att förverkligas:Här har Fox News också en paneldebatt om vapenpolitiken i USA, och hur demokraterna numera släppt vapenfrågan - saken är idag snarare så att demokraterna också stöder det andra konstitutionstillägget:Se även tidigare inlägg:

John McCain om dådet i Colorado, situationen i Syrien 20120723

--------------

Debatten om vapenlagar och videovåld blossar åter upp 20120721

Inga kommentarer: