måndag 6 augusti 2012

VP-valet närmar sig

Mitt Romneys val av vice-presidentkandidat kryper allt närmare. Rob Portman, Tim Pawlenty och kanske även Paul Ryan verkar toppa listan. Men säkert går egentligen inget att veta och Romney-kampanjen har lyckats med att hålla det mesta väldigt hemligt.

Själv ansåg jag länge att Paul Ryan vore det bästa valet. Men Bobby Jindal skulle också vara ett utmärkt val, även om jag aldrig betraktat honom som särskilt trolig. Ett annat superval vore Scott Walker, men inte heller det ter sig särskilt troligt. Likaså Condoleezza Rice, men spekulationerna om henne var förmodligen främst en fluga och om hon fick frågan sa hon förmodligen också nej.

Det har skrivits och gjorts många reportage om de olika alternativen. Här är också ett inlägg där Fox News i sex filmreportage beskriver de mest troliga VP-kandidaterna.

Los Angeles Times har också skapat ett bildgalleri där de kort går igenom ett större antal möjliga kandidater. Och de har också mer en pågående serie mer djupgående artiklar om de mest troliga: Bobby Jindal, Rob Portman och Marco Rubio.

Och här har också Philly.com en artikel om Rob Portman, som där beskrivs som stabil men tråkig.

Spekulationerna varierar - men det börjar dra ihop sig, och förmodligen kommer Romney att offentliggöra sitt val antingen denna, eller mer troligt, nästa vecka.

Se även tidigare inlägg:

FNS: Romneys VP-val och senatskandidat Ted Cruz 20120805

Inga kommentarer: