lördag 18 januari 2014

Ed Gillespie kandiderar till Senaten i Virginia

Ed Gillespie - som bl a var George W. Bushs rådgivare under dennes sista år i Vita Huset - är från Virginia och förklarade i torsdags att han kommer att ställa upp i Senatsvalet i förhoppning om att få utmana och besegra delstatens demokratiske senator Mark Warner.

Här är hans ad där han förklarar att han ämnar ställa upp i senatsvalet pg a att nationen måste återvända till konstitutionen, tron på en liten regering och en ekonomiskt sund politik - något Mark Warner givetvis inte står för alls:National Journal skriver här om Gillesies kandidatur och noterar att han lämnat det republikanska avståndstagandet till George W. Bush bakom sig och i sin ad har många bilder på honom och president Bush.

Virginia har på sistone fått se medelmåttiga politiker varvas med fallna stjärnor - Ed Gillespie är bättre än medelmåttig och det mesta tyder på att han inte kommer att begå samma misstag som Bob McDonnell eller George Allen - något av yttersta vikt både för republikanerna och politikerna i allmänhet i delstaten.

Källor: NBC, National Journal

Se även tidigare inlägg:

Kan Chris Christie undgå Bob McDonnells öde? 20140109

Virginias delstatssenator Creigh Deeds knivhuggen 20131120

Inga kommentarer: