måndag 20 januari 2014

Obama avdramatiserar Marijuana-bruk

Marijuana legaliserades i år i Colorado, och USA befinner sig nu i en stor omvärdering av kriget mot droger. President Obama sa också i en intervju gjord av David Remnick för The New Yorker att han själv, som rökte marijuana som ung, inte ansåg att drogen var speciellt farlig:

“As has been well documented, I smoked pot as a kid, and I view it as a bad habit and a vice, not very different from the cigarettes that I smoked as a young person up through a big chunk of my adult life. I don’t think it is more dangerous than alcohol.”


Uttalandet väckte dock debatten till liv, här har NBC ett inslag om saken:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyHär har Michael Winarski också en artikel om saken i DN. Och här har Carl Johan von Seth en än mer intressant DN-artikel om hur den amerikanska debatten om detta i ilfart korsat Atlanten och slagit rot även i Sverige, men utan den historiska och politiska kontext som skapat omständigheterna i den amerikanska debatten och utgör bakgrunden till Obamas uttalande. En DN-analys som för en gångs skull är aningen klarsynt.

Här har NBC också ett annat inslag om tidigare presidenters inställning till marijuana:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyKälla: The New Yorker

Se även tidigare inlägg:

MtP: ObamaCare, Utrikespolitik, Marijuana, Olympiska spelen 20140105

Marijuana nu lagligt i Colorado 20140102

Inga kommentarer: