måndag 13 januari 2014

Nya Medarbetare sökes

Amerikanska nyhetsanalyser har nu funnits i sex år och har sedan 2008 fyllt en viktig funktion i ett snävt svenskt mediaklimat.

Under dessa år har arbetet alltid expanderat: från nyhetsrapportering (med över tiotusen inlägg), till ingående specifika analyser, recensioner och podcast. Saker som i många fall väger betydligt tyngre i expertis än det som löpande produceras av svenska USA-journalister.

95% av verksamheten drivs emellertid helt ideellt av mig - Ronie Berggren (övriga 5% av Erik Bylund och John Gustavsson) - och gränsen för vad -en- person kan uträtta är nu nådd. 2014 kommer att fortsätta precis som hittills, men vår önskan är att alltid vidareutvecklas och under detta år sökes därför fler medarbetare; Personer intresserade av att som gästskribenter bidra med artiklar, reportage, recensioner, hjälpa till med våra podcasts, grafik, pr, ekonomiskt stöd, webbutveckling eller annat.

Det är en fördel om ni hängt med i amerikansk politik (och i Amerikanska nyhetsanalysers aktiviteter) en längre tid - erfarenheter av journalistiskt eller politiskt arbete är också en fördel; men det enda riktiga kravet är att det finns ett genuint brinnande och ihållande intresse för ämnet.

Ni som eventuellt är intresserade är därför varmt välkomna att höra av er - enklast med ett mail direkt till mig via Facebook med en kort bakgrundsbeskrivning och redogörelse för intresset för amerikansk politik och för Amerikanska nyhetsanalyser.

2014 kommer att bli ett spännande politiskt år, inte minst med de uppkommande kongressvalen i åtanke. Och lyckas vi ta ett steg till i vår egen verksamhetsutveckling så vore det förstås extra kul.

Med sagt önskas till er alla en god fortsättning på det nya året.

/ Ronie Berggren

Inga kommentarer: