tisdag 21 januari 2014

Fyllnadsval i Floridas 13:e kongressdistrikt den 11 mars

Den 11 mars hålls fyllnadsval i Floridas 13:e kongressdistrikt för välja efterträdare till den republikanske kongressmanen Bill Young som avled den 18 oktober i fjol. Ett val som kommer att utgöra upptakten på 2014 års intensiva politiska valår.

Partiernas primärval ägde rum den 14 januari och republikanen David Jolly står mot demokraten Alex Sink (samt libertarianen Lucas Overby) och valkampanjerna är förstås i full gång. Här en ad av David Jolly:Och här en ad av Alex Sink:I Tampa Bay Times skriver Curtis Krueger här också om sex saker man behöver veta om valet i kongressdistriktet.

1. Kandidaterna kommer att anklaga varandra för att tillhöra Washington-etablissemanget. Bådadera kommer att framställa sig som Pinellas Countys distrikts-bor men i praktiken kan båda anklagas för Washington-associationer.

2. Miljöpolitik. Inte den största frågan men likväl en fråga med skillnader: Alex Sink förklarade under sin kampanj att klimatförändringar och stigande havsnivåer var värt att diskuteras medan Jolly inte ser någon federal politisk inblandning i frågan. Ingen av dem stöder oljeborrning utanför Floridas Gulfkust, men Jolly stöder djuphavsborrning på andra platser.

3. Social Security. 27% av distriktets väljare är 66 år och uppåt. Båda kandidater kommer att betona vikten av att bevara Social Security - men frågan är vem som kommer att göra det med bäst finess.

4. Negativitet. Hittills har kandidaterna varit relativt snälla med varandra; men räkna med att det negativa kampanjandet kommer att börja.

5. Partiöverskridande samarbete. Den avlidne Bill Young lovordades även av demokrater för sin förmåga att samarbeta över partigränserna - frågan är om den som blir hans efterträdare kommer att klara av samma sak.

6. Libertarianen Lucas Overby. Overby kommer inte att vinna, men han kommer att kunna påverka - i vilken utsträckning återstår att se, men man bör inte ignorera honom.

Ett intressant, och i synnerhet viktigt val i början av ett mycket viktigt valår.

Källa: Tampa Bay Times

Inga kommentarer: