fredag 31 juli 2015

Lejonet Cecil dödad av amerikansk jägare

Den 1 juli sköts lejonet Cecil, som levde i nationalparken Hwange i Zimbabwe ihjäl. Skytten var en amerikansk läkare vid namn Walter Palmer från Minnesota som var ute för sportjakt.

Lejonet hade av jaktarrangörerna lockats ut ur parken med hjälp av byten, blivit skadeskjuten med pilbåge varpå Palmer vid senare tillfälle dödade lejonet. Palmer själv har hävdat att han trodde jakten var laglig. Enorma protester har dock höjts dels för Cecils egen del, och pg a det faktum att lejon inte borde jagas alls då de är mycket utsatta, i likhet med alla Afrikas stora djurarter. Här CNN om händelsen:Och här CNN om Dr Palmer som nu bett om ursäkt för dödandet:Här NBC om varför lejonet Cecil var så viktig:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyOch här diskuteras på Today Show vilket straff Dr Palmer eventuellt skulle kunna få:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyHär skriver CNN också om ett upprop på Vita Husets hemsida om att få dr Palmer utlämnad till Zimbabwe. Och här en artikel om varför lagligt och reglerat sportskytte är ett viktigt verktyg i kampen mot det ytterst destruktiva tjuvskyttet.

Inga kommentarer: