måndag 13 juli 2015

Scott Walker pålyser presidentkandidatur

Scott Walker pålyste alldeles nyss att han också han kandiderar inför 2016. Tidigare idag släppte han följande ad, där han redan där kungjorde sin kandidatur:Här ett inslag på Fox News inför pålysningen:Och här NBC inför pålysningen:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyHär hela Walkers tal:Kommentar:

Jag såg talet i direktsändning. Ett alltigenom utmärkt tal; dels pg a dess innehåll, där Walker var tydlig där Obama är otydlig. Men också pg a att det kändes genuint där andra republikanska kandidater som säger samma saker låter konstlade. Walker tror inte bara att han tror på det han säger - han säger det han verkligen tror på. En skillnad av yttersta vikt.

Därtill var han folklig på ett sätt jag inte tror att någon annan kandidat hittills varit under sina pålysningar (Donald Trump är populistisk, vilket kan framstå folkligt men när teaterkulisserna ramlat av i själva verket bara är just populistiskt). Dels genom de olika personer som introducerade honom (för-talare som själva introducerades av Walkers söner Alex och Matt) som själva kändes väldigt folkliga och interagerade med publiken. Men också pg a av att scenen var byggd mer som en catwalk med folk väldigt nära inpå, snarare än en stor scen där talaren stod avskild från publiken. En rejäl town-hall-känsla, som stärkte folklighets-imagen.

Mitt val inför 2016 kommer med nästan hundra procents säkerhet att stå mellan Bush och Walker. Kan dock omöjligen fatta något beslut ännu. Det bör dock sägas att Walker är folkligast. Bush känns också som en person man där man redan vet vad han kan (han är en duktig politiker, och en sansad och effektiv kandidat som absolut är kapabel att bli president) - Walker har en spänningsfaktor på så vis att allt antyder att han är extremt kapabel att bli president, men vi vet inte det med samma säkerhet som vi vet med Bush, vilket skulle kunna vara en belastning om Walker vore lite tråkigare, men i detta skede skapar en spänningsfaktor som bara är positiv.

Om jag väljer Bush eller Walker återstår att se. 2011 skrev jag dock så här i mitt inlägg "Scott Walker 4 President":

Hittills har allt jag sett av Walker fortsatt tala för att han skulle bli en utmärkt presidentkandidat. Republikanerna har en lucka som ännu ingen fyllt (varför uppstickare som Donald Trump ser sin chans) - Scott Walker vore onekligen ett mycket bättre val än Donald Trump.


Här skriver också Walkers söner Alex och Matt, som presenterade de olika talarna som talade innn Scott Walker, om sin pappa i IJReviews The Journal och om det svar han alltid ger när han får frågan om varför han engagerar sig politiskt.

UPPDATERING: 2015-07-14:

Här intervjuas Walker också av Sean Hannity på Fox News om sin kampanj:Källor: Time, New York Times

Se även tidigare inlägg:

Scott Walker-ad: Recall The Recall 20150708

---------------

Podd 92: Presidentvalet 2016 - Del 11: Donald Trump och annalkande primärvalsdebatter 20150712

--------------

Måste förstås också påminna om hur tidig jag var ifråga om att upptäcka Walkers president-potential:

Scott Walker 4 President 20110318

Inga kommentarer: