torsdag 4 mars 2010

Ateister besöker Vita Huset

Gruppen Secular Coalition for America, bestående av bland annat ateister, träffade i fredags representanter för Obama-administrationen i ett möte vars innehåll det dock hölls tyst om, och Obama själv gjorde inga uttalanden om saken. Mötet var dock extraordinärt till stor del pg a att det är väldigt sällan som någon administration formellt möter den sekulära organisationen, vars politiska inflytande i ett genomreligiöst land är ytterst minimalt.

Men även om det specifika innehållet i samtalen inte offentliggjordes så hade gruppen under torsdagen pålyst att det var tre ämnen de var intresserade av att diskutera: dels medicinskt negligerande av barn i hem där föräldrar tror på helande, samt evangelisation inom militären, och de ville även diskutera Obama-administrationens förespråkande av faith-based initiatives.

Efter träffen sade gruppens talesman Paul Fidalgo dock att samtalen ur deras perspektiv gått bra, och att de hoppades bli inbjudna fler gånger för uppföljningssamtal.

Fox News har här ett inslag om träffen där Mike Huckabee kommenterar administrationens syn på religion - samt sin intervju med Michelle Obama, om vilken han förklarar att det är viktigt att kunna mötas även om man inte delar alla åsikter:Källa: McClatchy

Se även tidigare inlägg:

Ateist (nästan) bannlyst från politiskt ämbete 20091211

Politik och de mest ogillade religionerna i USA
20090218

Inga kommentarer: