onsdag 11 januari 2012

HD tar upp svordomsförbud i TV

USA:s Högsta Domstol överväger för närvarande att avskaffa förbudet mot svordomar och nakenhet på analog television - ett förbud som infördes i en annan tidsera och som hängt kvar trots att förbudet (som av Högsta Domstolen upprätthölls i ett domslut 1978 som gav the Federal Communications Commission rätt att reglera både TV- och radioinnehåll under de timmar när barn var vakna) inte på långa vägar hindrar folk/eller barn från att höra svordomar i massvis av mediesammanhang.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Och här har Fox New ett inslag om saken:



Förbudet bör förstås avskaffas snarast möjligt (i synnerhet när det utgör ett federalt sådant). Modern teknik har gjort det hela helt förlegat, och lösningen för oroade föräldrar är förstås att antingen övervaka barnens aktiviteter själva - eller ännu bättre, lära barnen att bemöta och hantera sådana saker på ett vettigt sätt.

USA har dessutom otaliga kristna kanaler där folk vare sig svär eller visar nakenhet och det måste finnas bättre vägar för dem som faktiskt anser att deras barn behöver beskyddas från sådant än att förespråka ett federalt förbud.

Se även tidigare inlägg:

SVD:s Karin Henriksson försvarar Mark Halperins avsked 20110702

Inga kommentarer: