lördag 14 januari 2012

Sally Atwater promotar Gingrich bland unga

Sally Atwater, dotter till den legendariske kampanjstrategen Lee Atwater som ledde George Herbert Walker Bushs lyckade presidentkampanj 1988, är nu själv engagerad i politik och leder "Students for Newt" i South Carolina - en grupp som syftar till att promota Newt Gingrich bland ungdomar. Här intervjuas hon av Andrea Mitchell på MSNBC:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Det är riktigt intressant att följa generationsväxlingen i ett skede när barn (eller barnbarn) +/- några år kring min egen ålder, till en mängd kända politiker själva träder in i den amerikanska politiken. Mest känd är förstås Meghan McCain, men det finns förstås också en mängd andra ansikten, som Richard Nixons barnbarn etc. Atwater är uppenbarligen den senaste.

En spelfilm om Lee Atwater och dennes lärling Karl Rove håller på att spelas in, och kommer att släppas senare i år. I likhet med alla spelfilmer kommer den säkert att ha historiska brister, men återuppväcka debatten om Lee Atwater, som här i Sverige givetvis bara framställs som "den negativa kampanjens fader" - vilket är en överdrift av rejäla proportioner, något som enkelt kan konstateras genom att faktiskt jämföra USA:s otaliga presidentvalskampanjer med varandra.

Se även tidigare inlägg:

Ny Gingrich-ad mot Romney: The French Connection 20120113

Inga kommentarer: