lördag 11 februari 2012

CPAC 2012 - del 12: Allen West

Floridas kongressman Allen West talade också han på CPAC - här är hans tal:



Allen West förklarade att det mål man nu måste ha inför valet i höst är att vinna inte bara Vita Huset utan hela kongressen - och han hoppas att 2012 ska bli början på en ny konservativ renässans. Om man förklarar saken rätt så kommer amerikaner att förstå att de faktiskt alltid varit konservativa.

För att det ska ske måste man dock sluta tillåta vänstern att utmåla konservativa som krigshetsare, rasister, sexister et c. Som konservativ, svart och fd soldat ämnar han förklara hur saker och ting förhåller sig.

Konservativa tror på en ekonomiskt ansvarstagande regering, och vill bara att man återvänder till författningsfädernas drömmar och de visioner dessa slogs för - en vision där individer var fria att utstaka sina egna livsöden.

Idag har USA en federal regering som försöker lägga sig i områden som tillhör delstaterna och påtvinga individer om vad som är rätt och fel. Författningsfäderna förstod att om så var fallet så skulle friheten inte bevaras och därför utstakade författningsfäderna gränser för den federala regeringsmakten i Konstitutionen. Nu har man dock tillåtit regeringen att ta sig makt som den egentligen inte är delegerad. USA:s framtid beror därför på hur man nu agerar - om man accepterar att nationen är på väg mot att bli en välfärdsstat, eller om man åter vill lyfta upp de principer på vilken nationen var grundad. Hur man förhåller sig till detta avgör om man är liberal eller konservativ.

Liberaler tror att de är de enda som vet vad som är bäst för allmänheten och att individer inte kan tillåtas ta ansvar för detta. Konservativa tror att individer gemensamt verkar för allmänhetens bästa och vet att konservativa inte bara tänker på sig själva. Konservativa tror på det som är individers bästa, inte en diffus allmänhets bästa. Det behövs därför en konservativ renässans. Och konservativa är det bästa hoppet för frihet runtom på jorden, och bör inte tillåta liberaler att tvinga bort dem från konservatismens principer.

Han avslutar sedan med ett bibelcitat och förklarar att hans beslut ifråga om politik är enkel, han ämnar tjäna sin nation.

Kort reflektion: Allen Wests tal fokuserade även det på skillnaderna mellan liberaler och konservativa - och han är ett underskattat namn i amerikansk politik. Han är en mycket duktig retoriker och vågar ta debatter och konfrontera meningsmotståndare på nära håll. Just nu är han kongressman, en dag blir han förmodligen senator.

Se även tidigare inlägg:

CPAC 2012 - del 11: Bob McDonnell 20120211

Inga kommentarer: