söndag 12 februari 2012

CPAC 2012 - del 17: Steve King

Den republikanske kongressmannen Steve King från Iowa, talade också han på CPAC-konferensen - här är talet:



Steve King inledde med att förklara hur regeringen på både federal och delstatlig nivå på många håll försöker detaljstyra människors liv under svepskälet att det är för miljöns eller människors hälsas bästa - men i själva verket urholkar deras policy den amerikanska friheten.

Han gick en gång in på ett kommittémöte lett av den demokrat som översåg utbildningsförmåner för skadade krigsveteraner. Han läste igenom deras manifest där det stod att specialstöd skulle ges till krigsveteraner - vilket var bra - men sedan fortsatte texten med att säga att det också skulle ges till kvinnor och minoriteter - underförstått alla som inte var vita män. Något som helt enkelt inte var lika bra, men ett exempel på statlig detaljstyrning.

Han fortsätter sedan ge en mängd liknande exempel och frågar sedan vad som hände med den amerikanska friheten och hur man hamnat där man är?

Han förklarar vidare att det värsta av alla inskränkningar dock utgörs av ObamaCare och att man måste satsa allt på att återkalla reformen.

Kort reflektion: Ett kort och i huvudsak underhållande tal.

Se även tidigare inlägg:

CPAC 2012 - del 16: Sarah Palin 20120212

Inga kommentarer: