lördag 15 september 2012

Massiva demonstrationer vid amerikanska konsulatet i Sydney

Muslimer i Australien har hållit massiva demonstrationer mot Mohammed-filmen vid amerikanska konsulatet i Sydney, något detta klipp skildrar:



Demonstranterna ropade även att de som hädade Mohammed skulle halshuggas, och till Obama hade de också ett budskap: de älskade Bin Ladin:

"Behead all those who insult the prophet" and "Obama Obama, we love Osama",


Våld har även förekommit mot polis. Och Australiens premiärminister Julia Gillard fördömde tydligt våldsamheterna, likaså gjorde också oppositionsledaren Tony Abbott som sa:

"Violence is never, never acceptable. Yes people have a right to peaceful protest but the kind of violence we saw in Sydney today was completely, utterly, absolutely, unacceptable.

"People who were responsible for it (the violence) should be held to account and people who have broken the law must be prosecuted."


Här ett annat klipp från Australiensisk TV:



Detta är alltså i Australien - inte i Pakistan eller Iran - där muslimer förklarar att de anser att de som smädar Mohammed bör halshuggas. Det borde inte behövas, man kan likväl påpekas att kristna inte ser så på dem som smädar Jesus. Att leva i ett kristet majoritetssamhälle (som Sverige, USA eller Irland) är inte farligt, oavsett om du är ateist eller bara en provocerande konstnär.

Att leva i ett majoritetssamhälle med människor med den inställningen till dem som smädar Mohammed verkar dock helt uppenbart väldigt otrevligt. Till och med i ett icke-muslimskt land som Australien.

Källa: News.com

Se även tidigare inlägg:

Obama - videovecka 190 20120915

Inga kommentarer: