måndag 24 september 2012

USA förbereder överlämnande i Afghanistan

Kriget i Afghanistan går in på sitt tolfte år och är USA:s längsta krig någonsin. 2014 dras dock de internationella styrkorna ur Afghanistan, och den afghanska armén väntas då kunna ta över sitt eget säkerhetsansvar. Här rapporterar NBC News om den nuvarande situationen för de amerikanska soldaterna, och de afghanska säkerhetsstyrkorna under uppbyggnad:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyOch här ett annat inslag som ger ett exempel på hur Afghanistan sakta börjar förändras:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyHelt uppenbart återstår enorma utmaningar i Afghanistan - och mycket tyder på att afghanerna på egen hand ännu inte kommer att kunna ta det säkerhetsansvar som behöver tas för att samhället ska stabiliseras, demokratin slå rot, och mänskliga rättigheter bli en folklig och samhällsförankrad rättsordning. Om det varit tufft för USA och NATO-alliansen kommer det att bli ännu tuffare för afghanerna själva. Och Obama-administrationen har helt enkelt inte hanterat Afghanistan ansvarsfullt utan flyttat ner landet långt ner på prioriteringslistan.

Se även tidigare inlägg:

Två amerikaner dödas av afghanska soldater 20120917

Inga kommentarer: