söndag 16 september 2012

Om valfusk och de nya ID-lagarna

En debatt pågår för fullt om de många delstater nya ID-lagar som kräver fotoidentifikation vid omröstning, och om huruvida dessa lagar är rasistiska eller ej - något demokraterna anklagar de överlag av republikanerna införda lagarna för att vara.

Republikanerna å sin sida hävdar att de behövs för att motverka valfusk. Ett i dagarna mycket uppmärksammat fall av påstått valfusk har också fått Wendy Rosen - som tidigare i höst vann nomineringen som demokraternas kandidat för Marylands första kongressdistrikt. Den 10 september drog hon sig dock ur racet efter anklagelser om att ha gjort precis det republikanerna menar kan ske; röstat i två helt olika distrikt i ett och samma val. Något Baltimore Sun här skriver om. (OBS: somliga menar dock att Wendy Rosens agerande inte är ett bevis för att det behövs foto-ID-lagar, utan snarare ett bevis för problemet med Gerry-mandering, dvs distriktsgräns-omdragningar anpassade efter det politiska partiet vid maktens bekvämlighet).

Här har Fox News ett inslag om saken:Och här ett annat inslag där Hans Von Spakovsky från Heritage Foundation förklarar att fusk är ett faktum som måste åtgärdas:Se även tidigare inlägg:

Obama 11% ledning i Pennsylvania 20120916

Domstolar runtom USA tar ställning till väljar-ID 20120916

Inga kommentarer: