fredag 3 januari 2014

Jang Song Thaek blev levande uppäten av hundar



OBS: Denna uppgift är förmodligen felaktig. Något länkarna längre ner visar. En förhastad nyhetsförmedling således. Jag beklagar.

----------------

Kim Jong Un:s farbor Jang Song Thaek avrättades genom att kläs av naken för att därefter ätas upp levande av utsvultna hundar. Det skriver NBC om här - en nyhet som återigen påminner om det avskyvärda med den nordkoreanska regimen.

Jang Song Thaek kastades tillsammans med sina 5 närmaste medarbetare in på ett område med 120 hundar som svultit i fem dagar. Diktatorn Kim Jong Un (och dennes bror Kim Jong Chol) betraktade i sällskap med 300 nordkoreanska ämbetsmän avrättningen som tog en timme, tills personerna var helt uppätna.

UPPDATERING: Här också en artikel som förklarar varför avrättningen av Jang Song Thaek också innebär att relationen med Kina i princip eroderats.

UPPDATERING 2: UPPGIFTERNA OM HUND-AVRÄTTNING FÖRMODLIGEN FELAKTIGA

En läsare tipsade om följande artikel i Washington Post om hur uppgifterna om hund-avrättningen med stor sannolikhet är ett rykte som lite för snabbt spridits i amerikanska medier. Att det troligtvis rör sig om ett rykte indikeras inte minst av att vare sig Kina eller Sydkorea rapporterat om saken, trots att de har bättre insikter i Nordkoreas förehavanden än några andra.

Källa: NBC

Se även tidigare inlägg:

Shin Dong-hyuks öppna brev till Dennis Rodman 20131219

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, förmodligen inte:

http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2014/01/03/no-kim-jong-un-probably-didnt-feed-his-uncle-to-120-hungry-dogs/

Michael W

Ronie Berggren sa...

Tack. Ska givetvis uppdatera inlägget så snart jag läst klart artikeln!

Anonym sa...

:-)

Däremot kan jag bekräfta, åtminstone baserat på mina personliga intryck, att Kim Jong-Un verkligen har lyckats irritera Kina och även vänt den allmänna kinesiska opinionen mot NK. Och den allmänna opinionen är något som den kinesiska ledningen ej längre kan ignorera. Kärnvapenprovsprängningen och missiltesten i början av 2013 fördömdes i starka ordalag av de officiella kinesiska medierna, och på de sociala medierna var omdömet än hårdare. Även mina väldigt nationalistiska kollegor klagade över det "otacksamma" NK.

Tidigare skulle dessa kollegor ha skyllt på USA, men det gör de inte längre.
Kim spelar alltså ett högt spel gentemot mot den stormakt som han är helt beroende av.

Michael W

Ronie Berggren sa...

Väldigt intressant. Tack för informationen :)