måndag 9 oktober 2017

Ägare för NFL-lag tröttnade på spelarprotester, bänkar de som inte respekterar nationalsången

Ägaren för NFL-laget Dallas Cowboys i Texas, Jerry Jones, har nu tröttnat på de spelare i hans lag som inte respekterar nationalsången genom att ge dem ett ultimatum. Spelare som inte respekterar nationalsången genom att stå upp bänkas och får inte spela i samma match.

Jones påpekade att respekt för landet är av högre prioritet än spelares protester och hävdade vidare att NFL inte får visa att avsaknad av respekt för amerikanska flaggan tolereras. Även ägarna för Kansas City Chiefs och Miami Dolphins har även poängterat att deras spelare ska stå under nationalsången.

Vi kan konstatera att vindarna i NFL sakta men säkert vänder nu eftersom kraven från ägare blir allt starkare att spelare visar respekt under nationalsången. Detta beror sannolikt på att, som Amerikanska nyhetsanalyser rapporterat tidigare, biljettförsäljningen minskat kraftigt och TV-tittarna sviker i stora antal samtidigt som sponsorer börjar hoppa av.

Colin Kaepernick som startade protesterna för ett drygt år sedan men numera inte spelar i NFL eftersom inget lag vill ha honom då han blivit för kontroversiell underströk att han nu skulle stå upp under nationalsången om han får chansen att spela i NFL igen.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: