tisdag 10 oktober 2017

Största TV-sportkanalen stänger av ankare efter ställningstagande för nationalsångsbojkott

Den stora vänsterliberala TV-sportkanalen ESPN tvingades nyligen tillfälligt stänga av ett av sina ankare, Jamele Hill, efter att denne agerat oprofessionellt i social media för andra gången på kort tid, denna gång efter att tagit ställning mot för nationalsångsbojkott under amerikanska fotbollsmatcher i ligan NFL.

Hill har tidigare bland annat kallat Donald Trump för anhängare av vitmaktsrörelsen. ESPN stängde förvånansvärt dock då inte av henne för det osmakliga och oprofessionella uttalandet.

Trots att ESPN då iallafall tillrättavisade Hill att agera mer professionellt i social media fortsatte hon sin politiska aktivism. Efter att Dallas Cowboys ägare Jerry Jones, vilket Amerikanska nyhetsanalyser nyligen rapporterade om, kraftigt uppmanade sina spelare att sluta protestera mot nationalsången och lovade att bänka de som fortsätter protestera tog Hill till social media återigen för att uttrycka sig stick i stäv med sportkanalens etiska riktlinjer, denna gång genom att visa sitt stöd för protesterna.

I social media uppmanade Hill bland annat annonsörer och supportrar att bojkotta Dallas Cowboys för att straffa Jerry Jones, vilket ESPN påpekade inte är något en av dess anställda ska syssla med. Som ett resultat av Hills andra grova snedsteg under kort tid beslutade sig ESPN för att stänga av Hill från sin ankarroll under två veckor.

ESPN har under senare tid tappat flera miljoner abonnenter till kabelkanalen på grund av kanalens öppna avståndstagande av Donald Trump. Som ett resultat tvingades kanalen i våras sparka hundratals anställd, varav många av dess mest kända TV-profiler och experterkommentatorer. Även aktierna för moderbolaget Disney har kraftigt gått ned i kurs de senaste sex månderna som ett resultat av ESPN:s drastiskt minskade tittarantal.

Diverse vänsterliberal media märker nu allt mer effekterna av att exkludera konservativa amerikaner och väljare som stödjer Donald Trump. Precis som för NFL-lag som nu allt mer förväntar sig att dess spelare upphör att protestera under nationalsången innan matcherna verkar även vänsterliberal media tvingas ta till åtgärder i syfte att vinna tillbaka tittare som de förlorat när deras journalister konstant smutskastar presidenten och konservativa amerikaner.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: