måndag 2 oktober 2017

NFL-stjärna ljög om att han anhölls av polis på grund av "rasism" och övervåld

Under en boxningsmatch för en dryg månad sedan i Las Vegas mellan Floyd Mayweather och Conor McGregor var NFL-spelaren Michael Bennett för Seattle Seahawks på plats i staden.

Efter boxningsmatchen bröt en tumult ut på hotellet i Las Vegas där Bennett befann sig. Polisen anlände och anhöll ett antal individer i kring tio minuter i syfte att lugna ned stämningen och reda ut vad som hänt. Bennett var en av de anhållna.

Bennett, som är svart, anklagade omedelbart polisen för "rasism" och övervåld trots att polisen anhöll individer av olika etniciteter, inklusive vita.

Efter att polisen granskat hundratals filmer som visar händelseförloppet visar det sig att Bennett ljög om det hela. Tvärtemot vad Bennett sa visar filmer och fakta att polisen hanterade situationen prickfritt genom att varken utöva övervåld eller rasism. Ingen av poliserna som anhöll Bennett var dessutom ens vit. Två poliser var latinamerikaner och en polis var svart.

Kontentan är att NFL-spelare som Michael Bennett påstår att de vill förena USA genom att visa avsaknad av respekt för nationalsången innan NFL-matcherna men agerar i verkligheten för att splittra USA, inte bara under nationalsången på fotbollsplanen utan nu även utanför sportarenan såsom Bennett som anklagar poliser för rasism och övervåld när det slutligen visar sig att han helt enkelt blåljög om det som hände.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: