lördag 21 oktober 2017

Prototyper på Donald Trumps Mexiko-mur står färdiga och testas

Donald Trump har länge utlovat att en mur mot Mexiko ska byggas i syfte att stävja den illegala invandringen. Arbetet går stadigt framåt. Nu står åtta olika prototyper färdiga för uppvisning och inspektion.

Åtta olika prototyper på Mexiko-murar står nu färdiga för uppvisning och som departementet för inrikes säkerhet (Department of Homeland Security) ska välja mellan. Varje prototyp är mellan sex och tio meter hög. Fyra är tillverkade av cement och fyra av annat material såsom stål.

Departementet för inrikes säkerhet ska inom ett par dagar testa de olika typerna av murar för att se vilken som bäst stoppar illegala invandrare att komma in i USA. Testerna består i att jämföra hur lång tid det tar att klättra varje mur över samt tiden det tar att med diverse verktyg ta sig igenom varje prototyp.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: