torsdag 5 oktober 2017

Black Lives Matter försökte stoppa människorättsorganisation från att hålla föredrag

Den allt mer totalitära och yttrandefrihetsfientliga rörelsen Black Lives Matter försökte under onsdagen människorättsorganisationen ACLU att hålla ett föredrag under en s k yttrandefrihetsvecka på ett universitet.

ACLU (American Civil Liberties Union) som framförallt kämpar för svartas rättigheter i USA skulle hålla ett föredrag på William & Mary College i Virginia. En grupp Black-Lives Matter-individer stormade då evenemanget och anklagade ACLU för att stödja nazism samt att Liberalism endast är "vitmakt", vilket kort och gott betyder att det demokratiska partiet och även före detta presidenten Barack Obama enligt sådan anklagelse även är del av vitmaktsrörelsen.

Vidare skanderade Black Lives Matter-gruppen om en kommande revolution som ska förkasta den amerikanska Konstitutionen, alltså väpnat uppror där totalitarism ska råda.

Talespersonen för ACLU som skulle hålla föredraget reagerade dock positivt och påpekade för Black Lives Matter att det är viktigt för de som försökte stoppa föredraget att lära sig om yttrandefrihet och de rättigheter som amerikaner besitter.

Universitetets president underströk senare under dagen att agerandet av Black Lives Matter inte är acceptabelt eftersom gruppen aktivt försökte tysta ned talare och därmed inskränka yttrandefriheten och att universitetet måste uppmuntra civiliserad debatt och yttrandefrihet.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: