fredag 27 oktober 2017

Känd vänsterliberal journalist i USA avstängd pga sexuella trakasserier

Det är inte bara Sverige som genomsyras av sexuella trakasserier i vänsterliberala medier. USA gör detsamma. En journalist för den vänsterliberala TV-kabelkanalen MSNBC är nu avstängd efter att det framkommit att han sexuellt trakasserat flera kvinnliga medarbetare.

Mark Halperin, känd journalist och författare i USA som även arbetar som experkommentator för den vänsterliberala TV-kanalen MSNBC, anklagas av minst fem kvinnor för sexuella trakasserier. Bland annat ska han ha tvingat kvinnor att sitta i hans knä i syfte att sexuellt hetsa upp honom. Halperin har tidigare haft en hög position på TV-kanalen ABC och även anlitats av HBO för att göra en miniserie av hans senaste bok.

Efter ankagelserna har Halperin stängts av från MSNBC samtidigt som HBO har avbrutit samarbetet med honom. Halperin erkände omedelbart sina sexuella trakasserier och har bett om ursäkt till kvinnorna.

En annan högt uppsatt vänsterliberal medieprofil i USA sparkades nyligen efter att det framkom att han sexuellt trakasserat kvinnor.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: