lördag 21 oktober 2017

Hög chef för amerikanskt vänsterliberalt mediebolag sparkad efter anklagelser om sexuellt ofredande

Som vi väl vet framkommer allt fler anklagelser om sexuella ofredanden mot svenska anställda inom vänsterliberal media. Samnytt rapporterade dessutom nyligen om att en vänsterliberal brittisk journalist för GQ Magazine fick sparken på grund av sexuella ofredanden.

Även i USA sker nu detta. En chef för ett stort vänsterliberalt mediebolag i USA fick under torsdagen sparken efter uppgifter framkommit att han sexuellt ofredat minst en kvinna.

Lockhart Steele, hög chef för vänsterliberala Vox Media, sparkades i torsdags på grund av sexuella ofredanden. Detaljerna kring ärendet är i skrivande stund knapphänta, men att Steele omedelbart fick sparken efter anklagelserna framkom tyder på att starka bevis finns att han agerat oacceptabelt i samband med sexuella närmanden. Ytterligare minst en anställd för Vox är under utredning för sexuella ofredanden.

Vox har anlitad en extern advokatbyrå för att utreda diverse anklagelser om sexuella ofredanden inom mediekoncernen, vilket antyder att betydligt fler kan vara inblandade eller ha mörklagd incidenter.

Enligt uppgift circulerar nu ett dokument med rubriken ”Shitty Media Men” bland kvinnor inom media i USA som innehåller namn på ett antal manliga anställda inom amerikansk media som sexuellt ofredat kvinnor.

Det är sannolikt bara en tidsfråga innan dokumentet offentliggörs, vilket då kan komma att påvisa en liknande massiv sexskandal och mörkläggning inom amerikansk media som svensk media just nu genomgår.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: