torsdag 30 juli 2009

Obama förlorar mark i sjukvårdsfrågan

President Obama är fortfarande USA:s populäraste politiker. Men det är en rejäl nedgång för personen som för inte särskilt längesen var landets superstjärna. Nu är han just bara det förstnämnda - en vanlig politiker. Sjukvårdsreformen är den fråga där han trots en två veckor lång kampanj inte tycks få med sig allmänheten - men även i andra frågor blir allmänheten alltmer skeptisk.

Till tröst för Obamas del så är dock allmänheten ännu mer besvikna på den Demokratiska Kongressen. MSNBC har här ett inslag om saken:



Samtidigt kan noteras att det på Capitol Hill nås vissa framgångar. Demokraterna i Kongressen har nått en uppgörelse med de konservativa Demokraterna - de sk Blue Dog Democrats. Politico har här en artikel som berättar att ett antal Blue Dog Democrats i Representanthusets Energi- och handelskommitté har gått med på att acceptera den föreslagna sjukvårdsreformen om omröstningen skjuts upp till hösten och kommitténs ledare Henry Waxman skär ner kostnaderna med 100 miljoner dollar et c. Det innebär inte att målet är nått, men att det första steget som tycktes långt nog, i alla fall nästan är taget.

Se även tidigare inlägg:

Republikanernas sjukvårdsreformmotstånd 20090729

Inga kommentarer: