tisdag 19 november 2013

JFK-mordet - konspirationsteorierna som lever men borde dö - Del 2

Jag har i många tidigare inlägg skrivit sporadiskt om konspirationsteorierna som surrar kring JFK-mordet. Här ännu ett inlägg om detta nu nästan eviga ämne om teorier som borde vara döda och begravna för längesedan men fortfarande lever kvar. Här har CNN ett inslag där några av konspirationsteorierna kort beskrivs:



Problemet med JFK-teorierna är bara att de faktiskt inte håller. Här intervjuas Vincent Bugliosi, författare till "Reclaiming History" om problemen med konspirationsteorierna:



Här också ett inslag från CBS This Morning om PBS dokumentär JFK - Cold Case, om hur såväl JFK som guvernör Connally faktiskt kunde ha träffats av en och samma kula:



Här pratar också Bill O Reilly som skrivit sin alldeles utmärkta bok "Killing Kennedy" om sin kritik mot konspirationsteorierna:



Här också ett inslag på NBC där Larry Sabato förklarar varför vi med dagens teknik kan bevis att det var Lee Harvey Oswalds tre kulor som sköt Kennedy och att något fjärde skott inte ägde rum (vilket konspirationsteretiker hävdar). Ett i de många led som verkligen visar att det inte är konspirations-anhängarna som längre har övertaget i debatten. Teknik, kunskap, forskning och utveckling motbevisar dem sakta men säkert.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Jag arbetar för närvarande på en ny podcast som kommer att handla om JFK och även om konspirationsteorierna kring mordet som kommer om några veckor.

Se även tidigare inlägg:

Varför JFK-konspirationsteorierna inte håller 20131118

JFK-mordet - konspirationsteorin som lever men borde dö 20131113

Inga kommentarer: