torsdag 18 december 2008

Bush anordnar lunch för Obama och tidigare presidenter

Onsdagen den 7 november står president Bush värd för en lunch för blivande president Obama och tidigare presidenter - vilket blir ett led i övergångsperioden, när Obama får möjlighet att ta del av en samlad skara tidigare presidenters erfarenheter (Källa). Det återstår dock att se om Jimmy Carter blir inbjuden - Carter är en av få fd presidenter som Bush inte befinner sig på särskilt god fot med. Inte heller är Obama-teamet överförtjusta över den fd presidenten som var ett av få stora namn att inte tala på Demokraternas konvent tidigare i höst - inte heller har Obama hämtat in något nämnvärt folk från den fd Carter-administrationen. Min gissning blir därför att lunchen kommer att bestå av George Herbert Bush, Bill Clinton, sittande presient George W. Bush och blivande president Barack Obama.

I samband med primärvalet när Demokraternas retorik mot Bushadministrationen var som hetast - så stod såväl Bushs utrikesminister Condolezza Rice, Vita Husets presstaleskvinna Dana Perino, som samtliga presidentkandidater inklusive Barack Obama - eniga i att det var fel av Carter när denne i april beslöt sig för att träffa ledare från den av USA terroriststämplade gruppen Hamas. Carter som gjorde det i alla fall mötte höga protester också från Israel.

Se också: Presidentkandidaterna kritiserar Jimmy Carter

1 kommentar:

Ronie Berggren sa...

Jag vill upplysa om att Carter kommer att bli inbjuden - och det verkar inte som att det heller var tänkt att han inte skulle bli det.