tisdag 8 mars 2011

Donald Trump om kongressförhören om islamism

Den potentielle presidentkandidaten Donald Trump kommenterar här sin delstats kongressman Peter Kings uppkommande förhör i Representanthuset om radikal islam i USA, och säger att han stöder förhören - han vet att King är en bra person och att det inte kommer att röra sig om några häxjakter som de mot kommunisterna på 1950-talet.

Trump talar vidare om ett potentiellt presidentskap och förtroendet för honom tycks ha stigit opionionsundersökningarna, där han nu leder i en undersökning av NBC/Wall Street Journal även över Mitt Romney:



Desto mer jag själv hör av Trump, desto större förtroende får jag för honom. Han är förstås en person som inte alls har speciellt många likheter med min favoritpresident - men han verkar uppenbart vara en genuin patriot med en grundläggande förståelse för i vilken riktning USA måste gå för att bevara sin ställning i världen.

Det svåraste för Trump tror jag skulle bli att vinna republikanernas primärval. Till personligheten har han dock goda möjligheter, och bättre möjligheter än många av de andra republikanska (potentiella) presidentkandidaterna att faktiskt besegra president Obama. Trump har en världsvan personlighet - vilket inte kan sägas om alla republikanska kandidater. Det är förstås inte det viktigaste, men det är heller inte oviktigt. I synnerhet är det förmodligen av vikt i en utmaning mot en sittande president, som må ha varit oerfaren när han tillträdde - men nu har stora världspolitiska erfarenheter.

Se även tidigare inlägg:

Faith and Freedom Coalition forum i Iowa - primärvalen börjar 20110308

Blir amerikanska muslimer radikaliserade? 20110308

Inga kommentarer: