tisdag 8 mars 2011

Faith and Freedom Coalition forum i Iowa - primärvalen börjar

Igår sköts ett av startskotten för den republikanska primärvalskampanjen. I nyckeldelstaten Iowa hölls The Faith and Freedom Coalition forum i Point of Grace Church i Waukee, där några av de potentiella republikanska presidentkandidaterna närvarade för att visa upp sig eller läsa av stämningarna i den överlag evangelikala delstaten.

De som deltog var Newt Gingrich, Tim Pawlenty, Herman Cain, Rick Santorum och Buddy Roemer - som fick kort pratstund var där de introducerade sig för Iowas viktiga väljare.

Organisationens nationelle ledare - Christian Coalitions fd ledare - Ralph Reed, förklarade att samlingen visade att de socialkonservativa frågorna fortfarande var viktiga och att det också gav kandidaterna en chans att presentera sig själva och sin syn på saker och ting:

“This is a reminder that in spite of what the polls say nationally about the most important issues, there are literally tens of millions of grassroots activists within the Republican Party who will play an exaggerated role in the nominating process,”


Många av de viktiga namnen - som Mike Huckabee, Mitt Romney, Sarah Palin, Haley Barbour etc, medverkade inte. Men händelsen var likväl första gången de potentiella presidentkandidaterna för denna valcykel uppträdde på samma scen. Det blev således ett första formellt startskott för en valrörelse som från och med nu kommer att intensifieras för varje vecka som går.

Här har Fox News ett inslag om samlingen:



Uppdatering:

Här har Andrea Mitchell från MSNBC också ett inslag om forumet i Iowa:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Källor: Politico, The Atlantic

Se även tidigare inlägg:

Donald Trump siktar in sig på Iowa 20110304

Huckabee om sin Kenya-kommentar 20110303

Newt Gingrich for President? 20110301

---------------

Republikanerna behöver en stark presidentkandidat 20110226

Inga kommentarer: