torsdag 10 mars 2011

Game Change - filmen om presidentvalet 2008

En spelfilm om det storslagna presidentvalet 2008 kommer att göras av HBO vid namn Game Change. Filmen kommer att regisseras av Jay Roach som också regisserat filmerna "Meet the parents" och HBO-filmen "Recount" (om omräkningen i valet 2000).

Filmen kommer att bygga på Mark Halperin och John Heilemanns bok Game Change: Obama and the Clintons, McCain and Palin, and the Race of a Lifetime från 2010.

En roll är tillsatt: Sarah Palin kommer att spelas av Julianne Moore. Vilka som kommer att spela John McCain, Barack Obama, Hillary- och Bill Clinton och alla andra som lär delta, verkar ännu inte stå klart. Tidigare har Sarah Palin gestaltats framgångsrikt av Tina Fey på Saturday Night Live.

Presidentvalet 2008 är värt att filmatiseras. Frågan är dock om det kommer att bli en bra film. "Recount" är en mycket välgjord film, men också en mycket ensidig sådan - där Al Gores anhängares syn på valet 2000 helt dominerar. Det återstår därför att se hur Jay Roach kommer att lyckas med det här projektet.

Källa: Deadline

Se även tidigare inlägg:

Al Sharpton om Harry Reids kommentar 20100111

Inga kommentarer: