måndag 7 mars 2011

Joe the plumber demonstrerar för guvernör Walker

Demonstrationerna mot guvernör Scott Walker fortsätter i Wisconsin - röster har dock börjat höjas för att uttrycka det stöd som helt uppenbart också finns för Walkers förslag. Häromdagen besökte Joe the plummer (Joe Wurzelbacher) Wisconsin där han talade inför ett antal pro-Walker-te-party-aktivister.

"Rörmokar Joe" förklarade att alla i den församlade skaran, liksom de fackföreningsdemonstranter som vandrade ute på gatorna skulle vara beredda att göra det mesta för sina barn. Just därför måste problemet med statsskulden ordnas nu, för att nuvarande generation skulle lämna efter något bättre till nästa generation. Problemet med fackföreningsdemonstranterna, förklarade Joe the plumber, var inte att de inte älskade sina barn - det gjorde de lika mycket som några andra; problemet var bara att de levt med vissheten om ekonomiskt statssanktionerad evig trygghet - en trygghet arbetare i den privata sektorn inte har. Att de skriker och gnäller beror bara på att otryggheten känns hotande, men de måste förstå att det nu är dags att ta ansvar för ekonomin och inte längre undvika frågor som såväl demokrater som republikaner i delstaten undvikit i årtionden. Han manar sedan åhörarna att stå upp för guvernör Scott Walker.

Joe the plumber framför ett mycket sansat tal, vilket kan sättas i polemik mot många de hätska demonstranterna med sina Hitler-Stalin-paralleller:



Källa: JSOnline

Se även tidigare inlägg:

Joe the plumber nu officiellt politiker 20100506

--------------

Senator Brown ber om ursäkt för Hitler-Stalin-parallell 20110307

Te-party-rörelsen städar upp i Wisconsin 20110306

Te-party-rörelsen till Scott Walkers försvar 20110306

Inga kommentarer: