måndag 7 mars 2011

Senator Brown ber om ursäkt för Hitler-Stalin-parallell

Senator Brown i Ohios kongress har bett om ursäkt för sin Hitler-Stalin-parallell till de republikanska guvernörernas kamp mot de statliga fackföreningarna efter att han i torsdags sagt att diktatorer som Hitler och Mubarak inte heller gillade fackförningar. Han ångrar inte poängen i sitt uttalande, men ursäktar sig för att han drog paralleller till Hitler för att tydliggöra denna poäng:

... in speaking about this, I should not have mentioned the hostility of tyrants like Hitler to unions. I don't want my mistake to distract from the critical debate in Ohio, and I apologize for it.""


Hela resonemanget är förstås felaktigt - och då inte bara parallellen till de republikanska guvernörerna. Mubarak var en oändligt mycket bättre ledare än Hitler - och att jämföra Mubarak med Hitler är synnerligen en smädelse mot Mubarak, och med det resonemanget skulle USA inte kunna ha några relationer alls med några andra länder än strikta jeffersonska- (eller i Browns fall, Woodrow Wilson) demokratiska länder.

Ett resonemang som visar på liberalismens bristande förståelse av verkligheten, och delstatssenator Brown kan inte ha ägnat många tankar åt vare sig mellanösterns historia eller USA:s förhållande till regionen. Att han bad om ursäkt för parallellen till de republikanska guvernörerna visar dock på en förmåga till bättring.

Källa: The Hill

Se även tidigare inlägg:

Demokrat i Ohio gör Hitler-parallell till fackmotståndet 20110303

Inga kommentarer: