söndag 5 juni 2011

"Huckabee girl" och underhållande religionssarkasm

Politisk sarkasm är ibland ganska rolig - och det finns alltid karaktärer som är mer roliga att driva med än andra. Mike Huckabee är inte längre aktuell som republikansk presidentkandidat, men jag snubblade över den här parodin som är tillräckligt komisk för att ändå omnämnas. 2008 hade Obama "Obama girls" komiska och seriösa support - Mike Huckabee har här fått sin egen "Huckabee girl" - nästan lika komisk, men inte direkt någon som faktiskt tänkt rösta på honom:



I sammanhanget kan dock noteras att den riktiga Obama-girl - besviken på Obama - förra året betydligt mer allvarsamt övervägde att stödja just Huckabee. En möjlighet som emellertid inte längre finns.

En av de mer underhållande karaktäriseringarna av USA:s protestantiska högerpolitiker är för övrigt förstås Pat Condells "The United States of Jesus":



Religionsdebatten i USA kommer att bli väldigt intressant att följa de närmsta månaderna och kanske åren - och i synnerhet inför presidentvalet 2012. Den kristna högern tycks ha börjat göra come-back, om än i en annan miljö och i en annan form än på 1980-talet. Likväl har Ralph Reeds troskonferens med i princip samtliga republikanska presidentkandidater och andra topp-profiler fått diskussionen om ämnet att väckas till liv. New York Times har här en artikel om Ralph Reeds come-back, och här skriver också CNN om att den kristna högern trots allt kanske inte alls är död och begraven - vilket det mesta tytt på de senaste åren.

Se även tidigare inlägg:

Obama girl inte längre lika störtförälskad 20100131

Obama girl busted 20090327

I Got A Crush on Obama 20080208

Inga kommentarer: