tisdag 1 december 2009

Pat Condell: USA:s konstitution den frihetens oas Islam inte kan röra

Den ateistiske religionskritikern Pat Condell har här ett inslag om yttrandefrihet, Obama, Islam och yttrandefrihet - och förklarar att vad islam än gör i världen så kommer USA:s konstitution alltid att utgöra en frihetens oas. Pat Condell är ateist och ingen vän av den kristna högern, som värnar den amerikanska konstitutionen precis lika högt. Men Condells uttalande nedan visar att den kristna högern givetvis har oändligt mycket mer gemensamt med Pat Condell än med världens islamister:



Och följande klipp visar att Pat Condell borde ha betydligt mer gemensamt med den amerikanska kristna högern än med världens islamister:



Gällande Schweiz minaretförbud så hörde jag igår Jan Hjärpe förklara att Schweiz nu var Europas nya Saudiarabien. Verkligen? Om Israel skulle förbjuda byggandet av offentliga swastikor (vilket säkert redan är förbjudet) - skulle det då göra Israel till mellanösterns eget Nazityskland?

Se även tidigare inlägg:

Pat Condell: Islam is not a victim 20080723

1 kommentar:

Erik sa...

Pat Condell är en tvättäkta modernist och när jag lyssnar på honom frågar jag mig om vi inte har lämnat modernismens tidsålder helt och hållet.