lördag 4 juni 2011

Faith & Freedom Coalitions årskonferens 2011

Faith & Freedom Coalitions andra årskonferens pågår för närvarande på Renaissance Washington, D.C. Downtown Hotel. Talarna utgörs av Michelle Bachmann, Paul Ryan, Herman Cain, Tim Pawlenty, Marco Rubio, Ron Paul, Mitt Romney, Jon Huntsman, Rick Santorum, Glenn Beck, Eric Cantor och även Donald Trump, och många fler än så - en plats och ett tillfälle för de republikanska presidentkandidaterna att bekanta sig med och försöka vinna de värdekonservativa evangelikala väljarnas gunst.

Organisationen startades 2009 av Ralph Reed, för att bli en ny modern version av den kristna högerns "Christian Coalition" som han själv ledde under 1990-talet. Att efter bara två års existens dra i princip hela den republikanska eliten indikerar att han kommit en bra bit på vägen. Här intervjuas Ralph Reed av Newsmax om den återuppståndna kristna högerns möjligheter 2012:



Här följer några av talen.

Jon Huntsman:

En av de första talarna var Utahs fd guvernör, och Kina-ambassadör Jon Huntsman. Huntsman är, i likhet med Mitt Romney mormon - en tro evangelikala är mycket skeptiska till - en barriär såväl Romney som Huntsman måste komma över för att ha en chans vinna de evangelikalas stöd (CNN har här en intressant artikel om huruvida USA är redo för en mormon som president). Här introduceras Huntsman dock mycket varmt av Ralph Reed - och Huntsman förklarar snabbt det gemensamma i värderingar grupper emellan och beskriver sitt förespråkande av liv, motstånd mot abort - och förespråkande av frihet, såväl frihet för kinesiska dissidenter som ekonomisk frihet på hemmaplan:



Allen West:

Den svarte republikanske kongressmannen Allen West från Florida var också han en av talarna - här är (en del av) hans tal:



Michelle Bachmann:

Den republikanska kongresskvinnan Michelle Bachmann, som också är både en te-party-ledare och potentiell presidentkandidat, talade också hon:



Paul Ryan:



George Allen:



John Boehner:



Tim Pawlenty:



Mike Pence:



Grover Norquist:



Donald Trump:



Mitt Romney:



Eric Cantor:



Uppdateringar följer...

Se även tidigare inlägg:

Evangelikala, de republikanska kandidaterna och 2012 20110604

Faith and Freedom Coalition forum i Iowa - primärvalen börjar 20110308

Ralph Reed vill starta Christian Coalition 2.0 20090727

Rick Warren - den nya kristna högerns nya ansikte? 20081221

Inga kommentarer: