torsdag 2 juni 2011

Två sidors syn på Palestina

Ett musikaliskt initiativ har tagits till stöd för Palestina - OneWorld, Freedom One World har i dagarna släppt följande musikvideo med namn "Freedom for Palestine" - ta en titt:



Här är en annan sida av saken, där Glenn Beck på Fox News presenterar Hezbollah och Hamas - ta en titt:



Jag håller inte helt med någondera av dessa sidor. Musikvideon är en av de mer naiva politiska musikvideorna på länge. Att önska ett fritt och oberoende Palestina är en sak - att göra en musikvideo som utmålar Israel som det stora problemet en helt annan.

Glenn Becks avfärdande av hela den "arabiska våren" håller jag heller inte med om. Det går att skapa och få fungerande demokratier i mellanöstern. Men Beck har helt rätt i att de islamistiska krafterna är ett enormt problem - och det är Israel som i första hand förtjänar omvärldens sympati.

Av dessa två aspekter så råder det dock inga tvivel om vem av dessa som har mest rätt och mest fel. Väldigt få i Sverige skulle i något avseende alls ta Glenn Beck seriöst. För att återigen citera ett stycke av den där boken jag läste i för ett tag sedan av en svensk författare som på ett hotellrum i USA snabbkikat på Fox News:

“På rummet låter jag flåsiga Fox News Channel stå på. Världen utanför USA finns inte. Fox ger mig ont i huvudet, så mycket svada, så många flosker och till råga på allt är det här en av USA:s mest sedda kabeltevekanaler.”


Musikvideon ovan skulle med säkerhet få betydligt fler fans i Sverige än Beck skulle få. Trots att det är helt uppenbart för alla med bara lite koll på saken, vilken av dessa två sidor som har mest rätt, respektive mest fel. Och bara för att vara övertydlig så är det alltså inte "flåsiga Fox News" som i detta fall fått flest saker fel.

Källa: Hot Air

Se även tidigare inlägg:

Lite Hamas-propaganda 20110520

Inga kommentarer: