tisdag 10 januari 2012

Besvärligt sista dygn för Romney innan valdagen

Mitt Romney har haft ett besvärligt dygn så här innan kvällens val i New Hampshire. Hans uttalanden om att sparka folk och att han - sin rikedom till trots - oroat sig för att bli arbetslös har fått motkandidaterna att rejält trappa upp sina attacker, från en snäsig kommentar av Jon Huntsman, till pro-Gingrich Super-PAC-ad:en till en kommentar från Rick Perry nerifrån South Carolina. Här rapporterar CNN om saken:



Dessa saker har skett alldeles för sent för att hinna göra några opinionsmätningar om i fall detta påverkat opinionen. Det gör dock kvällens val desto mer spännande. Romney leder emellertid stort i delstaten, men möjligtvis kommer hans uttalanden att påverka det förväntade valresultatet.

Se även tidigare inlägg:

Romney gör några klumpiga uttalanden 20120109

4 kommentarer:

Gustav Lundblad sa...

I de mätningar som gjorts sedan i lördags, så har han tappat från ~41% till ~36%. Samtidigt har Huntsman gått framåt kraftigt, och Gingrich lite grand. Blir någon av dem tvåa, samtidigt som Romney tappar lite, lite, till - då har vi en Romney-seger som inte är värd så mycket alls, och då går han in i SC i ett svagare läge än vad han var i för en vecka sedan.

En gissning:
Romney 34%
Huntsman 23%
Paul 20%
Gingrich 14%
Santorum 7%
Perry 1%
Roemer 1%

Mattias sa...

Vet du var man kan se den fulla 30-minuters videon av Gingrich PAC?

Ronie Berggren sa...

Tyvärr Mattias vet jag inte det, men det borde vara lätt att gräva fram med lite enkla nätsökningar...

Ronie Berggren sa...

Mattias;

har hittat filmen nu, och skrev följande inlägg där den också kan ses: http://usapol.blogspot.com/2012/01/king-of-bain-when-mitt-romney-came-to.html